Steelprint review foto op metaal

Steelprint review | foto op metaal

Het bedrijf Timberprint kende ik al als specialist in het printen op hout. In mijn studio een ik namelijk een mooie grote print op hout hangen. Dit bedrijf is innovatief en altijd op zoek naar produkten met een WOW-factor. Een nieuw produkt wat ik mocht testen is print op metaal; aluminium panelen die middels sublimatie worden voorzien van kleur. De afbeelding wordt eerst op papier geprint. Na het printen wordt het papier op de aluminium plaat gelegd wordt het enkele minuten lang een paar honderd graden verwarmd. Tijdens het verwarmen zuigt de coating alle kleuren op uit het papier en wordt de kleur wordt ín de coating gebakken. Doordat papier veel meer inkt op kan nemen tijdens het printen dan aluminium kan er op deze manier een hoge kleurkracht in de coating gebracht worden.

Steelprint review foto op metaal

Super mooie kleuren garanderen ze dus. Wilde ik graag testen. Ik ontving drie grote prints om het met eigen ogen te zien. Ik stuurde twee bestanden toe. Ik wilde namelijk graag het verschil zien tussen de HD Metal Canvast Hoogglans en de HD Metal Canvas Mat.

Voor de matte versie stuurde ik onderstaande foto in van Marjan, een foto waar mij zij dit jaar de World Press Zwolle fotowedstrijd won;. een foto over het dagelijks leven in Ivoorkust, waar ze vorig jaar een fotoserie in opdracht maakte.

Steelprint review foto op metaal

De foto komt goed ingepakt in beschermingsmateriaal in een stevige doos binnen. Ziet er strak uit. Op de achterkant is een aluminium frame gemaakt zodat de foto strak tegen de muur hangt. Het mat is hier een goede keuze; van alle kanten is het werk goed zichtbaar. Ondanks het metal materiaal geen last van schitteringen.

Het tweede bestand wat ik opstuurde is een bestand van een recente bruiloft.  (Al mijn bruidsparen ontvangen de foto’s van hun trouwdag in dezelfde hoge resolutie zodat ze onbeperkt zulke super mooi prints kunnen laten maken.)

Het is geprint op het mooie formaat van 100 x 70 cm. Perfect voor aan de muur!!! Ik ontving zowel de matte als als de hoogglans versie om goede de verschillen en overeenkomsten te kunnen beoordelen. Zoals je ziet hebben ze beide superheldere kleuren en een mooi scherpe print. Beide hebben ze een emaillelook door de 15mm canvasrand. Door deze rand hangt het metal mooi vlak tegen de muur. De foto loopt naadloos door tot aan de rand.

Steelprint review foto op metaal

De Hooglans (links) en de matte versie (rechts) naast elkaar. Beide varianten zijn erg mooi. Maar wel anders. De hoogglans heeft dieperen kleuren en mooie zwarten, meer kleur intensiteit. Knalt echt van de muur en is wellicht een interessanter object. Door spiegeling wordt het kijken vanuit bepaalde hoeken wat bemoeilijkt maar dat geeft het ook een zekere spanning. Voor de hoogglans print is de plaats van ophangen wel belangrijk. Hang hem niet tegenover een raam of andere lichtbron. In (vooral donkere) delen zul je dan een spiegeling zien. Zie hieronder de witte reflectie in het donkere haar van de bruid.

Steelprint review foto op metaalSteelprint review foto op metaal

Beide prints hebben realistische huidtinten en levensechte kleuren. Of je voor glas of mat gaat is een persoonlijke keuze. De diepere kleuren van de glans trekken mij wel aan maar de plaats van ophangen maakt hem iets beperkender. De matte versie is ook erg mooi en een iets veiligere keuze; kan overal hangen enstaat overal goed!

Steelprint belooft ook nog eens dat de prints watervast en UV-beschermd zijn. De panelen zijn zelfs met schoonmaakmiddel te reinigen en vele malen krasbestendiger dan dibond. Ook heeft de coating een UV-beschermende werking waardoor de kleuren veel beter zijn beschermd.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie produkt. Neem dan gauw een kijkje op de website van Steelprint.