Wninaar Bruidsfoto Award 2015

Peter van der Lingen Overall Winnaar Bruidsfoto Award 2015

Wninaar Bruidsfoto Award 2015

Wow. Wow. Wow. Even bijkomen nog……Nog geen maand geleden sta ik op het een podium als nummer 2 van Nederland bij de Masters of Dutch Wedding Photography. Gisteravond sta ik gewoon op het allerhoogste treetje…..Overall Winnaar Bruidsfoto Award 2015!
Uit een recordaantal van 3000 trouw foto’s komt die van mij als grote winnaar naar boven.

Bruidsfoto Award Winnaar 2015 Peter van der Lingen-1

Het ANP schrijft het volgende over de prijsuitreiking;

Maandagavond 1 juni zijn de Bruidsfoto Awards 2015 uitgereikt tijdens een feestelijk bruidsfoto-event in Het Groene Paviljoen te Baarn. Bruidsfotografen uit heel Nederland en uit België ontvingen een felbegeerde Bruidsfoto Award in verschillende categorieën. Overall Winnaar werd Peter van der Lingen uit Zwolle met een sfeervolle zwart-witfoto van een bruidspaar in het bos, omringd door zonnestralen die door de bomen schijnen.

“De foto heeft iets schilderachtigs en romantisch, maar is tegelijkertijd een goed voorbeeld van de huidige bruidsfotografie trends”, aldus Susan Lippe-Bernard, juryvoorzitter en internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. “We zien steeds vaker bruidsfoto’s voorbijkomen waarop het bruidspaar slechts een klein gedeelte van de foto inneemt. Maar door op de juiste manier gebruik te maken van het licht, hun positie en de omgeving, staat het bruidspaar nog steeds in de spotlight. En dat heeft ook Peter van der Lingen mooi uitgevoerd: een optimaal gebruik van de prachtige setting en het door de bomen gefilterde zonlicht. Met als resultaat een intiem beeld van een liefdevol bruidspaar.”

Bruidsfotografie in de spotlight
De Bruidsfoto Award geldt als de belangrijkste Nederlandse prijs voor bruidsfotografie en als graadmeter voor de bruidsfotografietrends. Susan Lippe-Bernard: “We zien dat de winnende foto’s van voorgaande jaren invloed hebben op de bruidsfotografie in zijn geheel en de inzendingen van het volgende jaar in het bijzonder.” Opvallend onder de winnaars en nominaties van dit jaar was de toename van buitenfotografie, internationale invloeden en het veelvuldig gebruik van zwart-wit. Geposeerde foto’s zijn bezig aan een comeback, maar dan in een nieuwe stijl. Voor dit poseren 2.0 laat de fotograaf het bruidspaar poses aannemen op buitengewone plekken en kiest daarbij voor opvallende composities. Het resultaat, zoals te zien is bij de Overall Winnaar en diverse andere winnaars is een traditionele pose in een creatieve, stijlvolle en modische setting.

Nieuwe records
Tijdens de elfde editie van de Bruidsfoto Award konden fotografen foto’s inzenden in acht categorieën. Uit een recordaantal van 3000 foto’s nomineerde de onafhankelijke vakjury in iedere categorie tien foto’s die kans maakten op een publieksprijs en een vakprijs. Nog niet eerder werd er zo veel gestemd: ruim 6300 bruidsparen en vakfotografen kozen hun favorieten.

Alle winnaars
De Bruidsfoto Award is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om de nieuwste bruidsfototrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen. Voor het complete overzicht van alle winnaars en eervolle vermeldingen van de Bruidsfoto Award 2015, kijk op www.bruidsfotoaward.nl.

zaal overzichtgebouwbeker kuswinnaarsmet marjan