Love stories captured in an elegant and timeless way

Jullie trouwfotograaf


Meer dan 600 prachtige trouwdagen heb ik inmiddels mogen vastleggen. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier en vol energie!

Altijd ben ik op zoek naar echte momenten. Op zoek naar de mooiste momenten tussen jullie als bruidspaar en naar de momenten tussen jullie en je vrienden en familie. Op een trouwdag valt alles samen!

Samen met mijn vrouw Marjan en onze twee prachtige dochters woon ik in de mooie stad Zwolle.

Peter van der Lingen fotografie, trouwfotograaf Nederland

My family

Fearless Photographers Awards
Masters of Wedding Photography Awards
Aantal bruiloften gefotografeerd

International Master of fine art

Frank Mohr Institute (FMI) at Minerva Art Academy, Groningen

Autonoom Beeldende Kunst

Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens, Kampen

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Hogeschool Windesheim, Zwolle.

“Foto’s als schilderijen”

“Op de kunstacademie richtte Peter zich op zowel de schilder- als fotokunst. En dat zie je ook duidelijk terug in de foto’s die deze Master of Fine Arts al twintig jaar maakt.

Zijn foto’s zijn kleine schilderijtjes. Van krachtig portret tot spontane groepsfoto. En van energieke actiefoto tot sfeervolle landschapsfoto met het silhouet van het bruidspaar aan de horizon. Peter beheerst het allemaal, waarbij hij er ook nog eens zijn eigen draai aan geeft, zodat elke foto duidelijk zijn signatuur draagt.

Dat talent heeft hem inmiddels al meer dan honderd (inter)nationale awards opgeleverd. “Die zijn natuurlijk leuk, die awards. Maar wat jury’s vinden, is voor mij minder belangrijk dan het oordeel van bruidsparen”, benadrukt Peter. “De enthousiaste reacties van bruidsparen”: daar doe ik het voor.”

Echte

momenten

Maar waar Peter echt in uitblinkt, is toch wel het vastleggen van emoties. Niet alleen de gevoelens van het bruidspaar, maar ook die van de aanwezige vrienden en familie.

Het knappe daarbij is dat hij die emotionele momenten fotografeert zonder daarbij al te duidelijk aanwezig te zijn. Sterker nog: bij het zien van de foto’s zijn bruidsparen vaak aangenaam verrast dat het hem toch weer is gelukt om precies die lach of precies die traan vast te leggen.

kinderen op bruiloft

Waar Peter echt in uitblinkt, is toch wel het vastleggen van emoties… 

Mijn stijl is verfijnd, tijdloos, met een vleugje kunst en mode…

Mooie kleuren

Mijn stijl is verfijnd, tijdloos, met een vleugje kunst en mode. Mijn kleuren zijn helder, zacht en fris. Als fotograaf heb ik een grote voorkeur heb voor het gebruik van natuurlijk licht. Ik geloof dat dit de meest authentieke en sfeervolle beelden oplevert. Door de jaren heen heb ik verschillende technieken geleerd om het licht op de meest flatterende manier te gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ik jullie bruiloft op de meest mooie en natuurlijke wijze kan vastleggen.

WILLEN JULLIE OOK DE MOOISTE TROUWFOTO’S?

Reserveer tijdig jullie trouwdatum

Peter van der Lingen

fine art weddings

info@petervanderlingen.nl

06 14 93 11 36