Jullie trouwfotograaf

Peter van der Lingen fotografie

Relive Your Day, Everyday

Peter van der Lingen trouwfotograaf
Peter van der Lingen bruidsfotograaf

Capturing Weddings & Love Stories

- Since 2002 -

29

64

100+

600+

Fearless Photograohers Awards

Masters of Wedding Photography Awards

Bruidsfoto Awards gewonnen

Bruiloften gefotografeerd

Peter

Meer dan 500 prachtige trouwdagen heb ik inmiddels mogen vastleggen.

Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier en vol energie!

Altijd ben ik op zoek naar echte momenten. Op zoek naar de mooiste momenten tussen jullie als bruidspaar en naar de momenten tussen jullie en je vrienden en familie. Op een trouwdag valt alles samen!

Samen met mijn vrouw Marjan en onze twee prachtige dochters woon ik in de mooie stad Zwolle.

“Foto's als schilderijen”

Op de kunstacademie richtte Peter zich op zowel de schilder- als fotokunst. En dat zie je ook duidelijk terug in de foto’s die deze Master of Fine Arts al twintig jaar maakt. Zijn foto's zijn kleine schilderijtjes.

Van krachtig portret tot spontane groepsfoto. En van energieke actiefoto tot sfeervolle landschapsfoto met het silhouet van het bruidspaar aan de horizon. Peter beheerst het allemaal, waarbij hij er ook nog eens zijn eigen draai aan geeft, zodat elke foto duidelijk zijn signatuur draagt. Dat talent heeft hem inmiddels al meer dan honderd (inter)nationale awards opgeleverd.

“Die zijn natuurlijk leuk, die awards. Maar wat jury’s vinden, is voor mij minder belangrijk dan het oordeel van bruidsparen”, benadrukt Peter. “De enthousiaste reacties van bruidsparen": daar doe ik het voor.

Peter en Marjan van der Lingen

"Echte momenten"

Maar waar Peter echt in uitblinkt, is toch wel het vastleggen van emoties. Niet alleen de gevoelens van het bruidspaar, maar ook die van de aanwezige vrienden en familie.

Het knappe daarbij is dat hij die emotionele momenten fotografeert zonder daarbij al te duidelijk aanwezig te zijn. Sterker nog: bij het zien van de foto’s zijn bruidsparen vaak aangenaam verrast dat het hem toch weer is gelukt om precies die lach of precies die traan vast te leggen.”

Mijn stijl is verfijnd, tijdloos, met een vleugje kunst en mode. Als fotograaf heb ik een grote voorkeur heb voor het gebruik van natuurlijk licht. Ik geloof dat dit de meest authentieke en sfeervolle beelden oplevert. Door de jaren heen heb ik verschillende technieken geleerd om het licht op de meest flatterende manier te gebruiken en ik ben ervan overtuigd dat ik jullie bruiloft op de meest mooie en natuurlijke wijze kan vastleggen.

FINE ART WEDDING PHOTOGRAPHY

Wij zijn super gelukkig met ons trouwalbum

“Peter is enorm creatief en artistiek maar bovenal gewoonweg de perfecte fotograaf voor onze mooiste dag. Vanaf dag 1 in onze zoektocht stak Peter met kop en schouders boven iedereen uit! Onze foto’s zijn fantastisch. Hij heeft onze Schotse/Hollandse bruiloft met veel gevoel voor traditie en onze wensen vastgelegd in een kwaliteit waaraan weinigen kunnen tippen. Wij zijn super gelukkig met ons trouwalbum. Peter: enorm bedankt!”

- Rhona & Gustave

We genieten nog dagelijks van alle mooie herinneringen

Peter heeft onze bruiloft op fantastische wijze vast gelegd. We zijn erg tevreden met het resultaat. We hebben heel veel mooie foto’s gekregen! Het is ook zeer prettig samenwerken met Peter. Op de dag zelf merk je haast niet dat hij er is maar toch legt hij alle momenten prachtig vast. Altijd erg vriendelijk en ook het contact na de bruiloft was prettig en hij reageert erg snel. We zijn Peter erg dankbaar en genieten met zijn foto’s nog dagelijks van alle mooie herinneringen aan onze grote dag.

- Anouk & Arnout

Jaaroverzicht Bruidsfotografie

Love stories captured in an elegant and timeless way

Beste fotograaf Bruiloft